Senarai Komando PDRM yang cedera dan maut dalam insiden Lahad Datu

Kepala hotak Soz Cyili on Friday, March 1, 2013

Alfatihah kita ucapkan kepada mereka yang terkorban dalam insiden pertempuran antara unit komando PDRM dan pasukan penceroboh kesultanan Sulu yang berlaku di Lahad Datu sebentar tadi.

Berikut adalah mereka2 yang maut dan cedera dalam pertempuran tersebut ;

WAJAH PEJUANG NEGARA @ ASY-SYAHID | Allahyarham Insp Zulkifli yang terkorban di Lahad Datu 1 MAC 2013...

 

Al-fatihah...Semoga keluarga beliau tabah dan sabar..

*UPDATE: Berikut adalah senarai anggota komando PDRM atau VAT69 yang terkorban dan cedera sewaktu serangan mortar dalam krisis Lahad Datu :

1. Inspektor 17992 Zulkifli B. Mamat (terkorban)

2. Koperal 113088 Sabarudin B. Daud (terkorban)

3. Koperal 152133 Mohd Tarmizi B. Hashim (cedera di tangan dan kaki) (ditempatkan di Hospital Lahad Datu)

4. Koperal 135383 Azman B. Ampong (cedera di punggung/peha) (ditempatkan di Hospital Lahad Datu)

5. Konstabel 176533 Mohamad Qaiyum'aiqal B. Zolkifli (cedera di bahu kanan & kedua-dua kaki) (ditempatkan di Hospital Sandakan).

Semoga rakyat Malaysia terus tabah dan memberikan sokongan kepada anggota kita yang bertugas.

SUMBER: Sabahan.FM
 


Dan aku nak share satu status menarik dari TYB mengenai insiden neh. Elok juga pembangkang fikirkan kata2 di bawah neh ;

Bila letak benchmark pada UMNO, sbb tu jadi cerdik lebih sikit jer.Itu yg jadi kat pembangkang dan penyokongnya.

Untuk hari ini, gua cadangkan ada baik ketua pembangkang buat PC untuk mententeramkan rakyat malaysia, menyokong tindakan pihak polis dan menuntut kerajaan malaysia membuat membenarkan media membuat liputan kejadian sebenar.Ini sementara najib pon membisu.Ambil alih je tugas dia.

Nak cerita pilihanraya ka, projek IC ke..esok pon boleh lagi bai.Sabo2 la..  

9 Unexpected Interruptions Every Woman Dreads

 

Followers

Readers