Ahli PKR Terlibat Rasuah - Ini Wajah Yang Tersebar Di Media Sosial !!!!


Baru2 neh tv3 ada menyiarkan laporan mengenai ada ahli AMK yang kantoi kerana terlibat dalam rasuah.

Perghh. Suka la tv3. Ada bahan nak buat modal. Yang aku heran tue. Puak2 dia kalau terkantoi rasuah ke apa ke haram nak siar pula.. walaupun rasuah makan juta2 ringgit. Bagi aku rasuah tetap rasuah. Tak kira kecik besar. Bukan nak banding2kan atau bela semua. Tapi kannnnn.. ko kan media. Laporan tue mestila adil. Bila time AMK terlibat rasuah ko lapor. Tapi bila time BN merasuah ada ko lapor?

HARAMMMMMMMMMMM..

Macam neh ka media?

Lagi mao sembang bab keadilan konon. Getik aku menengoknya.

Apa yang tersebar di alam maya ialah ;


Orang Azmin katanya. Entah betul entah tidak.

Baca pula yang neh ;


Zainal - org azmin kena cekup pasal rasuah

Kes MPAJ:

Background: Pegawai Perancang MPAJ dipecat 24 jam kerana salah guna kuasa masukkan nama ibu bapa dlm senarai bancian setinggan utk dpt rumah.

How I know? Ada sahabat jumpa minta tlg rayu kes sebab pegawai tersebut bernama Adli cuma kerja kontrak dah 10 tahun, lagipun parents dia kononnya xdpt pun rumah utk setinggan. 

Anyway, I checked with YB Khassim, Lembah Jaya... actually YB yg adu ke MPAJ mcmana senarai setinggan yg beliau submit tiba2 bertukar. Hasil siasatan MPAJ yg uncover dalang sebalik pertukaran tersebut. So technically memang susah nak defend. 

Saya difahamkan the deal was dia boleh bantu revoke pemecatan dgn imbuhan RM5k, but negotiated to RM4k masa SPRM cekup. 

Wallahua'alam.


============================

Mohon PKR sahkan penyebaran di atas. Ada beberapa isu yang aku fikir perlu diambil peduli.

1. Kenapa dia masukkan nama ibu bapa dia dalam bancian?

2. Ibu bapa dia takde rumah ke?

3. Jika tiada rumah kenapa tak minta ikut saluran yang betul?

4. Dan dari mana dia dapat duit untuk merasuah agar pemecatan dia ditarikbalik?

Hah.. fikir fikir fikirrrrrr..

Kbai.  

Share this :

Previous
Next Post »