Penyokong JDT Block Stadium 2 Jam Halang Team Pahang Keluar..

Hampir 200 orang yang block.

Lihat gambar ;


Di mana ada JDT disitu ada masalah. Alasan dorang block ialah nak desak Pahang minta maaf atas apa yang berlaku di Kuantan dulu. Dorang sanggup block jalan keluar stadium selama 2 jam semata2 nak mendesak penyokong Pahang minta maaf kat dorang. Rundingan dengan pihak polis berjalan sehingga 2 jam lamanya baru la penyokong Pahang dibenarkan beredar dari stadium Larkin tanpa kecederaan dan aksi sepak menyepak dalam terowong.

MUAHAHA..

Apa pun respect team Pahang sebab sanggup berlapang dada dan tanpa prejudis dengan geng2 JDT yang suka buat panas keadaan.

Baca ;


JDT fans jangan keras kepala. Ini bola. Tindakan segilintir penyokong yang over excited juga adalah normal. Korang patut berlapang dada. Yang dah lepas tue lepas la. Janji kawal perangai masing2 di masa2 akan datang. Bukan JDT je yang ada penyokong2 yang bermasalah. Semua team ada. Kita bersikap adil juga. Cuma masa neh nampak fans JDT je yang over sangat sebab menonjol dan berulang2 buat perangai bangang. 

Cuba bersikap terbuka dengan kritikan. Jangan nak negatif aje. Asal orang kritik je terus tuduh orang dengki. Apa benda la korang.

Siyes aku cakap. Kalau nak bergaduh sangat, ini bukan caranya. Kalau nak tahu kat mana dan macam mana contact aku. Aku tahu keadaan apa yang paling sesuai untuk luahkan semangat2 kemarahan korang yang meluap2 tue.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.. 

Baca ;

JOHOR BARU: It seems the story about JDT fans misbehaving just never seem to end.
Again they lost control on Monday night.
About two thousand angry JDT fans blocked all exits at the Larkin Stadium here after the FA Cup semi-final first leg match against Pahang had ended in a 1-1 draw, preventing the visiting side from leaving the stadium for two hours.
Apparently, they demanded that the Pahang side apologise over an incident in which Johor fans were attacked during the Super League match in Kuantan in February.
They refused to disperse even after being advised by the police.
In the end, the Johor Baru deputy OCPD Supt Abdul Samad Salleh approached several leaders of the JDT fans to control their followers.
After repeated persuasions by the police, and cooling off talks between leaders of both sets of fans, the visiting side were allowed to leave at about 1am.
It seems, the leader of the Pahang fans also guaranteed that no trouble would occur during the second leg on May 30.
Police arrested several people, believed to be leaders of the JDT fans, after the Pahang team left. -TS-

Share this :

Previous
Next Post »