Gambar2 Kilang Bihun Cap Masjid Terbakar.


Dibakar untuk alih isu?

Kalau kilang tue ada insurans kebakaran tersebut membolehkan dorang claim insurans. Macam pelik juga. Tengah kontroversi isu kilang kotor dan menjijik tau2 aje berlaku kebakaran.

Apa sudah berlaku?

Gambar2 kebakaran ;





Ko nak meniaga ko meniaga la betul2. Benda babitkan makanan neh sensitif sebab masuk perut. Sudah la menipu sampai sekarang tak dikenakan hukuman. Aku tunggu2 juga kot2 ada pendakwaan ke atas kapitalis penipu neh. HARAM ada wei. Kes senyap macam tue aje. Kena serbu. Kena tutup. Lepas tue bayar denda. Takde pula nak bawa dia heret ke mahkamah ke apa ke untuk pertuduhan menipu para pelanggan. Pasaraya2 yang jual barangan2 dia pun tak kena heret sama. Dah tahu ko nak jual barang kat customer ko tak periksa dulu kilang tue bertauliah atau tak bertauliah untuk keluarkan bihun? Tak buat lawatan ke kilang ke? Takde buat pemeriksaan ke? Product2 IKS kemain susah nak masuk pasaraya. Tapi product dari kilang kotor dan menjijik neh boleh pula?

Apa punya double standard neh wei?

Kbai.

Share this :

Previous
Next Post »