Kisah Sebenar Pelajar Tingkatan 3 Yang Jatuh Dari Siling Sekolah - Ambil Bola, Bukan Kena Buli.

Ada 3 kes yang melibatkan individu terjatuh dari tempat tinggi. Dalam masa 2 hari berturut2.

Kes pertama - Adik form 3 yang jatuh dari siling sekolah. Meninggal. Budak baik. Insya-Allah syurga tempat ko dik.

Kes kedua - Adik darjah 3 yang jatuh dari koridor sekolah. Sudah la jatuh, dikejarkan ke hospital, ibu bapa kepada adik tersebut tidak dimaklumkan. Sapa tak sakit ahti oi. Keadaan dia agak parah. Kita sama2 doakan agar dia kembali pulih. Risau mak bapak. Dinding sekolah pun rendah sangat. Kalau tengok kat sekolah barat, perasan tak koridor dorang macam mana? Bertutup oi. Kenapa? Keselamatan. Itu beza orang yang buat sekolah guna akal dengan orang yang buat sekolah fikir nak projek aje. 

Kes ketiga. - Adik 6 tahun. Terjatuh dari tingkat 13. Meninggal dunia di tempat kejadian. Si bapa nak pergi ambil si ibu kat tingkat bawah. Si ibu OKU. Anak di hantar ke atas dulu sebab telah terlena. Entah macam mana tetiba2 si anak boleh jatuh dari tingkat 13. Mamai kot. Ataupun terkejut ditinggalkan secara keseorangan di dalam rumah. Ketika ditinggalkan rumah dalam keadaan berkunci. Kesian mak bapak dia. Hilang anak macam tue aje. Huhu.

Oke. Berbalik kepada kes adik form 3 yang jatuh dari siling sekolah. Ada yang cakap. Dia kena buli. Arwah anak yatim piatu. Mak takde. Abah takde. Ada kakak aje. Dia budak baik. Tiada masalah di sekolah. Ini apa yang tersebar di wassap ;

Sedih baca berita murid f3 maut jatuh siling Dewan Sek... Kwn2 sorok pencil case dia. depa suh dia pi ambik... masa jumpa mayat dia masih pegang pencil case tu..jatuh dri 30kaki tu... melampau betul gurauan budak2 skrg... budak susah...dok dgn tok. mkn pun cikgu2 dok belanja. sbb tu la dia nak juga usaha ambik pencil case dia... kwn ckp pencil case tu dia peluk kuat...masih dlm genggaman sbb budak ni org susah...nak exam pt3 lgi dah dekat...bkn mcm anak org lain mak pak beli serba baru bila nak exam. Pesan lah dgn anak2 kita jgn buat perangai yg mengarut, terlibat dgn ragging dan melayan kehendak kawan2 atau tunjuk kelebihan yg melampau.

Makluman awal SDR pelajar sekolah menengah keb syed alwi kangar perlis.

Repot maklumt pertama:

Si mati: nama muhammad hakimi bin zulkifli kp:9***03-02-**53,penjaga:zallyismandy bin ismail,alamt : no * lorong * tmn teratai kgr pls no:01*4*04**6
Ringkasan kes:

-mangsa pelajar tingkatan 3 smk syed alwi
-mangsa tiada masalah disiplin di sekolah
-mangsa dipercayai hadir ke sekolah dan kemudian MIA sehingga waktu rehat
-berpakaian sukan sekolah sms kejadian
-dipercayai mangsa memanjat dewan sekolah dan kemudian terjatuh akibat drpd siling yg pecah
-mangsa merupakan anak yatim 
-maklumat lain menyusul

Katanya ada kawan sorok kotak pensil.dia p cari.masa jatuh dok pegang kotak pensil lg..cikgu2 pun menangis...

Gambar yang tersebar. Aku blurkan part tertentu sebab sentimen.


Itu apa yang tersebar di wassap. Tapi ada penjelasan lain yang berbeza juga tersebar di laman sosial.

Lihat ;


Saksi kata dia mengambil bola. Bukan kena buli. Macam mana kau nak letak pencil case atas siling.

Jangan la dok tokok tambah cerita yang mengarut2. 

Tunggu la laporan penuh dari pihak polis. Betul ka dia kena buli? Dalam berita pun dok lapor dia nak p amek bola. Orang kita neh. Kita suruh masak maggie letak telur aje. Dia p tambah sayur la. Tambah ikan bilis la. Konon nak bagi sedap. Sedap memang la sedap. Tapi tajuk dah jadi lain la. Bukan maggie telur lagi dah. 

Hadoi la.

Haha.

Share this :

Previous
Next Post »