Kali Ini Polis Pula Kantoi Seludup PATI.


Memalukan.


Imej polis selama neh dah la teruk tercalar. Tindakan pegawai polis di atas menambahkan lagi garam ke atas luka sedia ada. Padan la indeks persepsi rasuah mencatatkan selepas ahli politik, PDRM di tangga kedua.

Lue fikirlah sendiri ek.

Menurut laporan akhbar di atas ;

1. Pegawai polis yang berusia 27 tahun kantoi dalam cubaannya menyeludup 4 orang PATI dengan kakitangan imigresen di kompleks imigresen, kastam dan kuaratin (KIK), Padang Besar apabila gagal kemukakan dokumen pengenalan diri yang sah.

2. Kejadian berlaku pada jam 7, dan pegawai polis tersebut bertugas di Negeri 9.

3. Pegawai polis tersebut menyorokkan 2 orang PATI dalam bonet kereta manakala 2 yang lain di hadapan tempat duduk kereta.

4. 4 orang PATI tersebut sebenarnya nak di bawa masuk ke negara jiran. 4 PATI tersebut ialah warganegara Vietnam.

5. Selepas siasatan, didapati bahawa pegawai polis tersebut dipercayai telah 4 kali aktiviti penyeludupan manusia.

6. Dan, pegawai polis tersebut ditahan 7 hari untuk siasatan lanjut.

Nampak?

Nampakk?

Apa yang menariknya. Aku terima satu maklumat berkaitan kes di atas menerusi email.

Ini email yang aku terima ;


Point dia ialah ;

- Pegawai polis dan pegawai imigresen bergaduh kat thread tersebut.

- Tapi aku tak sempat nak view sebab posting tersebut dah kena remove.

- Kalau la sempat screenshot, maka tercipta la sejarah yang kakitangan penguatkuasa, PDRM dan IMIGRESEN bergaduh antara satu sama lain akibat kejadian di atas.

- Konon2nya geng imigresen sound la yang si Zahid tue patut sebab anggota polis sebab yang melakukan penyeludupan PATI dan dikantoikan setempek tue geng2 PDRM. Bukan geng2 imigresen. Dan geng2 PDRM plak sentap dengan kritikan tersebut lalu bertengkar kat thread tersebut.

Rugi kot.

Tak dapat screenshot sebelum aku sempat baca.

Haha.

Apa2 pun. Ini membuktikan. Kepada korang. Yang anggota keselamatan kat negara kita neh dalang juga kepada beberapa perkara berkaitan jenayah. Jenayah sedia ada bukan hanya dilakukan oleh geng2 penjenayah semata2. Geng2 penguatkuasa pun 2 x 5. Lagi macam haram.

HA HA HA

Share this :

Previous
Next Post »