Dah Berapa Banyak Dah Ulat Sampah Aku Telan, Tak Pasal Kembang Tekak Aku Makan Kat Kedai Ni~!

Oleh : Nurul Amelle

Tolong jangan makai di kedai ini. Sebelum beli sudah tanya masak bila makanan ini, dia jawab pagi tadi masak. Okay, aku pun tapau lah, sementara mahu jumpa orang, aku makan dulu. Tu tengok sendiri, bukan cacing saja, ulat sampah pun ada dengan telur dia busuk. Bau sudah macam reban ayam. Aku tak tahu nak kata macam mana. 



Korang tengok sendiri apa yang aku nampak. Aku rasa beberapa ekor cacing dan ulat sampah sudah aku telan. Aku ini jenis kalau makan, aku suka berborak, melainkan kalau makan seorang diri, baru aku teliti satu-satu lauk aku. 

Aku pergi semula ke kedai itu, pemilik kedai itu bila tahu aku nak buat aduan terus cepat-cepat dia lari pergi dapur dan suruh pekerja dia bersemuka dengan aku. 

Bila aku pergi ke dapur dia, subhanallah, kotornya! Ramai yang tengah makan. Kesian pulak aku tengok. Ada yang sudah licin makanan di pinggan. Hahaha. Aku ini masih cuba berbahasa "saya" dengen pekerja kedai makan ini. 

Aku : Lauk bila ni?  

Pekerja : Pagi tadi buat.  

Aku : Apahal ada ulat dan cacing??? Telur busuk bau bangkai?? 

Pekerja : Mana ada ulat. Ok je saya tengok.

 

Tarik nafas panjang. Aku sebab risau putingbeliung berlaku. Boleh tahan juga la angin aku ni lau jadi. Sejak jadi agent je angin tu berkurang sikit hahaha.

Aku tunjuk video yang aku rakam sebab aku tahu kalau aku tak rakam, dia akan menafikan sekerasnya. Aku dah biasa dah berdepan dengan penipu ni so aku lebih berhati2.

"Maaf la bukan saya yang masak bu, dia yang masak", sambil tunding kat tukang masak. Pemilik kedai sepatah pun tak bunyi.

Tukang masak siap silang kaki, kemain sombonggggg! Maaf pun takda.

Aku tanya la bila punya lauk ni??? Kalau pagi tadi mustahil bau bangkai busuk dan ada ulat sampah. Bukan ulat je cacing pun ada. Aku paksa juga staff situ bersuara.

"Jumaat", jawab pekerja tu.

Guys! Jumaat tauuuuu.. panas kan sampai isnin... patut la dah berkulat. Kalau pagi ayam tu masih merah2 ,telur tu takda la bau bangkaini ayam lesu macam mayat. Tu belum Aku snap tempat buat air. Ntah ntah sudu tahun bila la dia guna.

Aku ugut nak buat report, owner dia cepat-cepat refund duit aku tadi. Aku dah telan cacing, ulat kot~ Tak berbaloi kalau aku termakan rasuah dia pulak. Salah orang la, memang aku buat report pun...😠


Tak pasal aku ulang-alik toilet keracunan makanan, yang pernah kena keracunan makanan tahu la sakit dia macam mana.

Korang please ! Jangan makan kedai ni. Kempas Kawasan Perindustrian Tanah Tampoi.

Share this :

Previous
Next Post »