Blackhead Removal : Taktik Scam Terbaru, Mohon Netizens Berwaspada.

Semakin lama semakin licik cara scammer nak mencari wang dengan cara menipu pengguna. Ini ada taktik terbaru yang dikongsikan oleh netizens berkenaan cara penipuan yang melibatkan barang jualan di internet.

Biasa tengok tak iklan-iklan mask yang kononnya boleh buang blackhead kat hidung ke, kat muka ke? Hah, korang kena hati-hati dengan iklan sebegitu di internet tau, terutamanya sekali di Facebook.

Ini kerana yang mengiklankan product tersebut paksa korang beli barang hanya semata-mata korang klik link dan masukkan detailks peribadi. Kononnya nak dapatkan maklumat produk rupanya dia hantar barang yang membuatkan korang terpaksa bayar walaupun tak pernah order!


Jom baca sikit luahan dari yang dah terkena tu!


Saya pun kena juga..


So pada yang nampak iklan-iklan sebegini, elakkanlah dari mengisi maklumat peribadi ya. - Sozcyili

Share this :

Previous
Next Post »