Bukti bergambar : Imam muda idelogi israel laknatullah!

Kepala hotak AmenoWorld on Friday, March 4, 2011

Demm!! Aku tertipu dengan rancangan imam muda kat astro aosis tue. Siyesly aku rasa diriku bebal tak semena-mena. Demm!! Rupanya rancangan imam muda tue rancangan israel untuk menjahanamkan orang islam di malaysia. Tak guna punya yahudi. Tak guna punya israel. Tak guna punya freemason. Sampai ke sini dia kejar umat islam. Demm!

Ketika aku mula2 diberitahu hal neh, aku terkejut gak. Mati2 aku berhujah dengan mamat tue. Aku cakap ko neh bodoh larh. Takan lah imam muda tue rancangan zionist nak musnahkan malaysia plak? Gila babi larh ko nak sesatkan kita owang. Cis. Berapi2 aku marah dia tue. Geram punya pasal. Last2 anak bangang tue kasi bukti baik punya kat aku. Terkedu beb aku lihat.  Macam tak peeerrrcayalah!! Heh

Korang tengok sini. Lepas tengok korang gerenti akan terkejut punya. Memang tak sangka rupanya imam muda tue rancangan zionist untuk menyesatkan kita. Wat de hell!



Nampak tak apa yang aku nampak? Confirm korang mesti nampak punya. Astro tue kafir. Bukan pemilik astro tetapi astro tue hah. Kafir. Tv satelit pun ada agama. Baru aku tahu. Heh. Kalau dah kafir watpelah orang islam dok kerja dengan astro [kafir] lagi? Heran aku. Takan lah orang islam nak 'curi' duit orang kafir? Jangan2 saja tak org islam kerja bawah astro, peh tue pujuk pihak pengurusan astro wat rancangan imam muda yang mana didalangi oleh yahudi.. semata2 untuk BOM malaysia???? Biar betul!!!

Silap2 astro oasis tue pun tajaan yahudi kot. Bodoh punya manusia yang meluluskan channel aosis dalam astro. Tak pepasal kafir telah dipergunakan oleh orang islam yang telah dipergunakan oleh yahudi untuk bom malaysia. Demm!

Ananda krishan yang ku sangka bijak rupanya tak bijak langsung. Buta2 je dia bertoleransi dengan umat islam dan membiarkan kewujudan astro aosis. Peh tue nanti malaysia mesti kena bom lah. Mesti punya. Salahkan je freemason. Mesti agenda illumination neh. Aku confident habis. Heh

Lenkali kalau nak ukur keimanan gunalah dacing. Timbang2. Tengok iman sapa yang lagi berat. Lagi berat iman lagi beriman larh dia. Buat apa guna imam muda. Imam muda bukan dacing. Imam muda bukan alat penimbang. Imam muda setakat menjadi imam [ketua] boleh larh. Kan makna imam tue sendiri dah tertakrif sebagai pemimpin. Bukan nya alat penimbang. Bangang betul manusia itu. Mesti kamus islam dia hilang. Tak pun dia berlakon buat2 mcm dia islam. Kan? Heh.

Sebab tue aku setuju sangat kalau rancangan imam muda neh dihapuskan! Demm. Hiburan itu patut berlandaskan mentor ataupun akedemik fantasia je. Baru ada kick. Confirm dah aku yang mentor dan akedemik fantasia tue bukan agenda yahudi. Mentor itu sendiri berasal dari negara islam ter-agung dunia yang bernama malaysia [rujuk google untuk cari info pasal malaysia] manakala akedemik fantasia pula di asaskan oleh iman tersohor di dunia yang berpengkalan di israel. Lagi dasat. Heh.

Tapi tak boleh lawan maha-dasat bukti yang aku lampirkan kat bawah neh. Aku percaya kalau korang tak hempas komputer korang, korang mesti men ludah2 punya. Betul? Takpe. Aku kasi uji korang. Nah tengok neh ;



Hah. Nampak? Bukti wikipedia yang mengatakan bahawa imam muda adalah rancangan yahudi pro zionist. Wikipedia tue tak boleh ditulis2 oleh orang sebarangan bhai. Mana ada orang kristian tulis wikipedia explain pada valentine bhai. Bodoh betul. Tak lama lagi wikileaks akan mendedahkan rancangan israel neh bhai. Mesti masuk aljazeera punya bhai. Aku dah over-confident neh beb. Siyes.

Dan ini adalah bukti yang lagi dasat. Korang kena baca dan saksikan link neh sendiri. Berserta dalil Alquran dan kata2 tokoh alim ulama bahawa rancangan imam muda tue rancangan yang menyesatkan! Demm! Terpedaya aku. Heh

3 bukti imam muda rancangan israel untuk kafirkan umat islam malaysia.

10 hujah kenapa imam muda haram.

7 dalil ketua ulama tolak imam muda.

5 kes muslim murtad setelah tonton imam muda.

Berita tv3 tentang kesesatan rancangan imam muda.

Ameno : Macam saya suka kata. Nama macam nama orang islam. Muka macam muka orang islam. Bercakap macam bahasa orang islam. Berbaju macam baju orang islam. Makan macam makanan orang islam. Tetapi belum tentu islam. Heh

CHANCE for you to save up to 50% on hotels for your next holiday!

{ 90 luahan anda... read them below or add one }

antudegil said...

LOL! jenaka petang. aku suka. aku suka. aku suka!! terhibur petang aku.

lawak2 said...

haahaahaahaa..sakit urat aku hahaha

kerol said...

bhai, rilek buleh.

yg ko pegi percaya bulat2 ckp2 derang tu pesal. dlm siber ni bnyk kafir n murtad. yg murtad ni kdg2 punya nak menegakkan ideologi derang, derang sanggup buat mcm2 utk pecahbelahkan Islam, utk tunjukkan (atau sekurang2nya puaskan hati) yg Islam itu tidaklah apa sangat, buleh diperkotakkatikkan. org2 yg mcm ko percaya tu, tugas derang adalah utk membuatkan seolah2 apa yg dia cakap tu betul. depa ni menjelajah blog2, fb, laman2 sosial yg mana ramai sangat umat Islam ada. depa panggil trolling. kejenye mencelarukan pemikiran kita utk percaya yg 'semuanya Yahudi', 'semuanya Freemason', 'semuanya Illuminati', 'semua dlm dunia ini jahat'.

Penah dapat email camni tak?
1. syeikh ahmad penjaga kaabah kata mimpi RasullulLah, sebarkan email itu utk elakkan musibah dan mendapat bahagia
2. ucapkan as salam, bukan sekadar salam (As, Al, At dlm bahasa Arab macam perkataan 'the' dlm bahasa Inggeris so apa beza Salam dgn 'The Salam'?)
3. jangan eja Muhammad dgn Mohd, ini rancangan yahudi. kita semua tahu, itu hanyalah abbreviation. macam Abdul (abd). Org dulu2 cara eja macam. Razali buleh jadi Ghazali atau Ghazalee atau Razalee.
4. dihantar kalimah seolah2 tulisan bahasa Arab utk kalimah syahadah tetapi kalau diperhatikan betul2 ia bukan sebutan sebenar. (org kita ada satu stigma, bila nampak tulisan Arab sahaja, itu ayat suci)

agak2 ko kenal x sapa yg menyebarkan kata2 itu? kalau ko x kenal masakan ko percaya bulat2 apa yg diperkatakan? sedangkan org yg rapat dgn kita pun belum tentu lg berkata benar.

bhai, lu teliti ini ayat:

Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (QS. al-Hujurat: 6)

LiesAreEverywhere said...

lol. cite imam muda kafir ke ko yg kafir. adoii..membzr mase ak btol.

yana rizz said...

derr.. memang kelakar cerita nih. pandai la buat lawak! tp.. biar la bertempat derr lawak tuh. jgn sampai memfitnah. bukti yg ko bg tu lgsg x boleh jd hujah, bukti bagai. ckp kosong je tuh. link yg ko bg pun siap churp2 lg. apa jadah derr...

cmni la. klu rasa cm x berapa berilmu sgt bab2 berhujah psal ideologi segala nih, x payah la hasilkan entry mcm ni. buat fitnah ni. dosa derr.. ya Allah..

renung jugak said...

is this a parody? if not, i'm really sorry if this offend anybody, but this is the most gross post in this blog.yeah The Jews are god.hahahaha.stop it la.free masonic is conTROLLing the world.

dah kena...tak LuT said...

best2...mmg best citer ko..aku sonok..
mula2 terkejot gak..tapi seb bek ia hanya lawak jenaka...hahhaha..
mmg betol, ada golongan camnie juga yg mati2 menyokong kepimpinan Gaddafi serta mengemukakan bukti bg menyanjungi kepimpinan Gaddafi..mereka cuba twist dan spin agar karekter Gaddafi di simpati, mereka bagi 1001 facts dan alasan yg isu ini disebabkan Israel, Illuminati dan freemason termasuk jua bukti dari wikipedia...semacam mahu pecah belahkan semangat perjuangan islam dikalangan rakyat Malaysia..
adoyaiiii...mmmg bahaya..seb bek aku nie tak lut..

waklu said...

korang sume kene troll ngan milo

ana said...

bukti2 y awakberikan tidak ada.. menuduh jgn sebarang tuduhan.. esok akhirat kelak awak y tanggung.. siasat btul2..

Terpedaya seketika said...

haha, aku ngatkan btul2 td, aamir al-sanchezmmg lawak, bleh join raja lawak 6

waz119 said...

weys senak perut aku..... serius .. harharharhar

kh said...

lol,ko ni ameno mang bebal la
lawak sarcasm ko tak best lansung
kahkah...

dah kena...tak LuT said...

ada juga yg tak faham lawak ko nie milo...hahahaha
mmg kategori IQ Be-eNd...

isni said...

korang ni menyanyi melalak salah... bnda yg wt kebaikan pon salah.. drpd dok merempit ke g pub ke.. lg truk..

Siot said...

Lawak bior berpada. Jgn sampai tergadai akidah. bialah lawak anda mudah difahami supaya tidak timbol fitnah dan memesongkan agama. Kalo nk perli biar berhikmah, bukan bermegah. Kalo nk sindir biar bijaksana, jangan rintis huru hara.
bg yg x faham Intipati sebenar post ini harap2 read between the line ok. Allahu Akhbar...!

zenco said...

ortodox..kot ye pon tayahlah sampai mengarut sangat..tah pape jer..

freemason said...

ape puny bengap la lu bro..lu ni bodoh kot... sume benda lu nak kate freemason ke??? lu ckp astro tu kafir la pe la...lu xpkir mak bapak lu tengok tv kat uma skrang gune astro.... water[ark la lu bro....cakap gune akal ckit..bongok..budus pny olang...huhu....dari nak bincang ttg freemason ni...baik lu pegi wat banyak skit ibadat...lu kan taw da dajal akan datang xlama lagi...nak lawan kuasa ALLAH ke supaya kedatangan dia xjadi didunia ni???? huhu...p buat amal ibadat banyakkan pahala...pe da!! budus!

Amin said...

aku pon dah lama pikir, apasal nak jadi imam perlu dipertandingkan?? kenapa perlu jadi pertandingan?? takleh ke buat secara ikhlas mengajar sesorang menjadi imam?? sama la jugak akedemi al-quran... kenapa peserta perlu disingkirkan?? tak boleh ke ajar peserta yg kalah tu ke arah yg betul tanpa disingkirkan?? tak payah nak singkir2, just kekalkan dlm rancangan tu n ajar die... tak perlu jadikan pertandingan...agama pon nak buat main..

TomTom Reviews said...

i have a young family so time is a serious challenge for me.

khalis said...

inilah jawapan yg di berikan oleh AmenoWorld kepada Khalis

http://blogslucumenarik.blogspot.com/2011/03/jawapan-amenoworld-pada-entry-imam-muda.html

RAMAI ORANG BODOH said...

hahaha asal ramai yang membaca tapi x berfikir kat sini. Nampak sgt x pernah baca amenoworld. Ini sarcasm la.. Zaman sekarang kene main reverse psychology. dah susah kalau direct psychology. SEMUA YANG KOMEN LEPAS TU MARAH TU MEMANG BODOH. TAK PAHAM SARCASM

zandra said...

aku da lama tak setuju dgn imam muda ni..nk commercial smpai mcm ni knapa?
bkn tak bagus, bagus, cuma caranya tak brapa btul...seolah2 imam muda tu mcm title utk populariti...

fizah said...

Salam,diharap admin menjaga adab sebagai pengkritik,setiap detik yg kita lalui dan apa yg kita lakukan dikira oleh Allah dosa pahalanya,jika ingin mengkritik sesuatu,biarlah dengan cara yg berterus terang.bukan semua pembaca memahami apa yg tersirat.sertakan juga bukti yg benar dan sahih.jgn ikut menyebarkan fitnah secara tidak langsung,Ingat,berusahalah untuk mendapat belas kasihan Allah dengan melembutkan jemari menegakkan yg haq,meluruskan lidah,tuluskan hati!

Anonymous said...

NONSENSE!!!

siti said...

maaflah, sy memang xpernah setuju ngn rancangan imam muda, kalo nasyid2 ke ok la jugak.... lagipun xde sape yang benar2 tau tahap iman orang lain kecuali Alah swt,

fizah said...

kepada mereka yg tidak setuju rancangan Imam Muda,mungkin kita berfikir dlm satu sudut sahaja,rasanya rancangan ni boleh melatih anak2 supaya menyukai rancangan berkonsepkan agama,alternatif kpd rancangan acuan non Muslim yang rata2nya berbentuk ma'siat disertai oleh mereka2 yg tidak mahukan ni'mat akhirat kelak.Cuma hendaklah dititipkan ruh2 rabbaniyyah dlm setiap rancangan yg berbentuk Islamik DAN bersifat Islamik.kenapa tidak kita adakan Imam Muda,Adik2 Ku...malah spt di Indonesia Da'ie Kecil untuk untuk menentang rancangan hiburan yg terang2ngan beracuan Zionist?

freemason said...

Salam,diharap admin menjaga adab sebagai pengkritik,setiap detik yg kita lalui dan apa yg kita lakukan dikira oleh Allah dosa pahalanya,jika ingin mengkritik sesuatu,biarlah dengan cara yg berterus terang.bukan semua pembaca memahami apa yg tersirat.sertakan juga bukti yg benar dan sahih.jgn ikut menyebarkan fitnah secara tidak langsung,Ingat,berusahalah untuk mendapat belas kasihan Allah dengan melembutkan jemari menegakkan yg haq,meluruskan lidah,tuluskan hati!

kepada mereka yg tidak setuju rancangan Imam Muda,mungkin kita berfikir dlm satu sudut sahaja,rasanya rancangan ni boleh melatih anak2 supaya menyukai rancangan berkonsepkan agama,alternatif kpd rancangan acuan non Muslim yang rata2nya berbentuk ma’siat disertai oleh mereka2 yg tidak mahukan ni’mat akhirat kelak.Cuma hendaklah dititipkan ruh2 rabbaniyyah dlm setiap rancangan yg berbentuk Islamik DAN bersifat Islamik.kenapa tidak kita adakan Imam Muda,Adik2 Ku…malah spt di Indonesia Da’ie Kecil untuk untuk menentang rancangan hiburan yg terang2ngan beracuan Zionist?

so..admin yang buat cerita ni..berbalik la ke pagkal jalan ye....kalo taw dajal tu nak datang..sila la buat amal jariah banyak2...buat kajian yang mendalam dan bincang dengan ilmuan2 agama..jangan menuduh membuta tuli... buta HATI nnti...

dell inspiron mini 1011 said...

know precisely what theyre discussion almost about on the world wide web.

azimi said...

Hati2 dalam penulisan,jangan sampai memakan diri sendiri...

apapunyaturr said...

alamak... lampi tol la korang nie... sumer crita admin nie adalah bermaksud sebaliknya.. PERLI, SINDIR dan lean-lean yg seangkatan..Sape trasa amik ar..
LAMPI (Lambat Pick-up)tol la sape-sape yg kutuk admin tuh...

mataku said...

salam....

kpd admin di harap remove jew semua tu, krana kefahaman sesetgah pihak tidak sama, dan kemungkinan, ade yg blh menyalah tafsirkan semua nie, kita da hdup aman damai, tiada peperangan, jgn cuba nk buat perang, jaga dulu dri sendiri sudah, jgn c-buk hal org lain, admin xtau lg sok2 di akhirat awak tu kemana.

Anonymous said...

nyesal aku layann!!
xder bukti pape ponn..
ciss

Tipah tertipu said...

Cessss....penat ak memerah otak memikirkanya. Haduih ak tertipu...huhuh

Brillen said...

http://greatstore.de Thanks for that awesome posting. It saved MUCH time :-)

xlanxdiablox said...

i am sorry to say, but you are clearly in the wrong with regard to this matter.

i hope you could remove this post, for your own good.

care anda mengambil sikit2 komen mereka tu same lah macam org lain amik separuh2 ayat quran pastu tafsir ikut care depe.

pasni jangan marah kalo ade orang amik ayat quran sikit2 pastu tafsir ikut suke die, sbb anda sndri yg bg tauladan yg same.

ni dah kire memfitnah.

you, as someone who understands a lot about islam, should pore over this real close.

jangan main hantam orang suke2 je.

freemason said...

Salam,diharap admin menjaga adab sebagai pengkritik,setiap detik yg kita lalui dan apa yg kita lakukan dikira oleh Allah dosa pahalanya,jika ingin mengkritik sesuatu,biarlah dengan cara yg berterus terang.bukan semua pembaca memahami apa yg tersirat.sertakan juga bukti yg benar dan sahih.jgn ikut menyebarkan fitnah secara tidak langsung,Ingat,berusahalah untuk mendapat belas kasihan Allah dengan melembutkan jemari menegakkan yg haq,meluruskan lidah,tuluskan hati!

kepada mereka yg tidak setuju rancangan Imam Muda,mungkin kita berfikir dlm satu sudut sahaja,rasanya rancangan ni boleh melatih anak2 supaya menyukai rancangan berkonsepkan agama,alternatif kpd rancangan acuan non Muslim yang rata2nya berbentuk ma’siat disertai oleh mereka2 yg tidak mahukan ni’mat akhirat kelak.Cuma hendaklah dititipkan ruh2 rabbaniyyah dlm setiap rancangan yg berbentuk Islamik DAN bersifat Islamik.kenapa tidak kita adakan Imam Muda,Adik2 Ku…malah spt di Indonesia Da’ie Kecil untuk untuk menentang rancangan hiburan yg terang2ngan beracuan Zionist?

so..admin yang buat cerita ni..berbalik la ke pagkal jalan ye….kalo taw dajal tu nak datang..sila la buat amal jariah banyak2…buat kajian yang mendalam dan bincang dengan ilmuan2 agama..jangan menuduh membuta tuli… buta HATI nnti…

xlanxdiablox said...

aihh.. x delete lg post ni.. aku harap kau delete lah. demi untuk jage reputasi blog ko gak.

aku selalu ikut blog ko and selalu juge setuju pendapat ko, but not this time.

jangan sebab ade ramai setuju dgn ko buat ko jadi ego.

ramai x semestinye betul.

beringat2 lah.

freemason said...

i am sorry to say, but you are clearly in the wrong with regard to this matter.

i hope you could remove this post, for your own good.

care anda mengambil sikit2 komen mereka tu same lah macam org lain amik separuh2 ayat quran pastu tafsir ikut care depe.

pasni jangan marah kalo ade orang amik ayat quran sikit2 pastu tafsir ikut suke die, sbb anda sndri yg bg tauladan yg same.

ni dah kire memfitnah.

you, as someone who understands a lot about islam, should pore over this real close.

jangan main hantam orang suke2 je.

freemason said...

yang setuju semua tu BUTA HATI.... admin ni ego xleh terima kenyataan yg statement dia salah... waterpark!

Ini adalah perli said...

KORANG BACA LAH DULU BETUL2 APA YANG AMENO TULIS. PENATLAH AKU NAK TERANGKAN SATU PERSATU BILA AMENO TULIS SARCASM. DULU KT ENTRY YANG LAIN PN MCM NI. SUSAH BTL NK XPLAIN.

Nampak tak apa yang aku nampak? Confirm korang mesti nampak punya. Astro tue kafir. Bukan pemilik astro tetapi astro tue hah. Kafir. Tv satelit pun ada agama.

AMENO CAKAP TV PUN ADA AGAMA? KORANG X RASA PELIK ?


Ananda krishan yang ku sangka bijak rupanya tak bijak langsung. Buta2 je dia bertoleransi dengan umat islam dan membiarkan kewujudan astro aosis. Peh tue nanti malaysia mesti kena bom lah. Mesti punya. Salahkan je freemason. Mesti agenda illumination neh. Aku confident habis. Heh

BACA AYAT NI BTL2. X SILAP AKU DLM ENTRY MAHERZAIN PENJUAL ISLAM AMENO ADA XPLAIN BAHAWASENYA DIA X SUKA ORG ISLAM MENGAITKAN APA2 PERKARA DGN FREEMASON. BACA BLK ENTRY DULU.

Hah. Nampak? Bukti wikipedia yang mengatakan bahawa imam muda adalah rancangan yahudi pro zionist. Wikipedia tue

GAMBAR KT ATAS 2 WIKIPEDIA KE? XKN BODOH SGT SUSAH NK FAHAM?

ziipi said...

hahah ko ckp astro oasis 2 kafir??? kpala bapok ko...org punye zikir hri2 dlm channel 2 blh ckp kafir??? 2 la org suh skolah agama x nk...kn dah jahil hal2 agama...ok ape imam muda ajar org tent mani mayat ke, selawat2 ke sembahyg jenazah ke...ko ape tau??? rukun haji ko x tau ada bpe kn??? haha 2 la jahil agama lg...ina akmalu bilniat..klu niat baik Allah tau la....bkn ko yg bg pahala ke dosa ke.....ape2 hal i love imam muda..ana bii doa imam muda najah fii dunia wa akhirat..tauffik binajah...assalamualaikum

Ini adalah perli said...

CER KLIK LINK YG AMENO BG. TGK LINK 2 PERGI KT MANA. ALAH MALAS BTL LAYAN ORG MCM NI.SUSAH BTL. AMENO PERLI ATHEIS TP YANG TERASA KORANG. KE KORANG ATHEIS? WAKAKAKKAKAKA..

Ini adalah perli said...

XLAN PUN SATU BODOH. AMENO SIAP BAGI LINK LAGI KAT MANA DIA AMBIL KOMEN TERSEBUT. PERGI LAH KLIK SALAH SATU LINK ANTARA 5 YANG DIA BAGI 2 BODOH. DAN NILAIKAN SENDIRI. SBB 2 KALAU NAK BACA BLOG AMENO OTAK KENA CEPAT PICKUP. KALAU TAK PICKUP ALAMAT NYA LINGKUP LAH. WAKAKAKKA..

Ini adalah perli said...

AKU DAH BOSAN LAYAN ORG BODOH DLM BLOG NI. AMENO TOLONG TULIS KAT ATAS BAHAWASENYA BLOG INI ADALAH UTK ORG2 YG BIJAK PANDAI. KALAU BODOH SANGAT NK FAHAM KELUAR JE LAH. SEMAK OITT WAKAKAKAKA

Anonymous said...

rilek lah geng.. jgn marah tuan blog. baca n faham btul2 mksud tersirat dia. tulisan2 blog ni guna reverse psychology. dia nak tunjukkan betapa jumudnya pemikiran sesetengah org yg mengaku Islam tp suka buat cerita murahan nk mmburukkan program2 islamik ni. program lain yang sah- sah bertentangan ngan syara' xde plak di komplen itu agenda yahudi?

Anonymous said...

Assalamualaikum,kpd semua warga fb,,kenapa perlu berbalah2,sdgkan Nabitidak menyukai sifat ini......kalau sesuatu perkara itu bertujuan baik maka baiklah semuanya,,kalau bertujuan jahat maka jadi jahatlah ia,,ddalam badan setiap makhluk adam ada segumpal darah,jika ia baik, baik lah keseluruhannya,jika ia buruk maka buruklah keseluruhannya,iaitu (HATI),wassalam

Anon said...

This is the stupidestttt article i have ever read..
Buat srticle tak pakai akal, x guna iman..
Yes, it is a sarcasm...i got it..paham sgt perangai ameno ni buat article sarcasm..
tapi tak bermaksud ayat2 patut i susun sampai macam ni. tak semua yg bace kat sini, bijak pandai nak mentafsir sarcasm.berpada2 lah..ini bukan method dakwah yg tepat. andaikata ada yg tersalah faham..u can' blame them 100%, becoz ade je yg mmg jd kan sumber2 mcm ni, sumber pemahaman dorg..dan ada jugak yg nak di putarbelitkan..
nak sarcasm tak salah..dlm Quran pun byk je ayat2 Allah menyindir hamba2Nya yg leka, yg tak bertaqwa..tp tujuanNya utk kita berfikir di mana tahap keimanan kita pd Allah. kalau ni, setakat nak sarcasm dgn ayat yg ntah hape2..maksud penulisan pun ntah tercapai or tak..silap2 lg mendatangkan keburukan..clearly wait until d day of judgement, Allah will count each letters/alphabets u put up there and u will responsible towards it..
dan sekurang2 nya clarify la maksud sarcsm anda yg hebat ni. hilangkan keraguan, tu lebih baik. dr pengomen2 ni menyumpah2 anda. dn dari ade sorg tu dok kutuk pengomen yg bodoh krn tak paham sarcasm..see..this will lead tu disunity...berbalah tanpa sebab..berbalah krn article anda yg tak berapa bijak susunan mesej nye..anda nak bertanggungjawab dgn dosa2 dorg?
taubatlah. belajar cara penulisan yg baik dan BERMANFAAT pada semua org...wallahualam

Aku Lah Ne.. said...

bkan stakat imam mude jerr..terbaru crite sembang dr masitah...ustazah yang sah2 terpesong dari ajaran Islam..yg suke buat dan jatuh hukum sendiri. ingt x dlu, dia ne mempersendakan hukum hudud..dalm surt khabar pn dia tulis perkara yg same..fikir la budak2 umno bengong sumer...

freemason said...

hukalah.....bodoh tol sape yg dok sokong admin ni....kite amik yang baik dr astro oasis 2..yg buruk kite tolak le..ke korang budak hingus lagi itu pn nak ajar,,,,admin pon satu..nk bg pendapat..amik pendapat online (tenet) je..cube amik nik aziz ke..mufti2 ke..budus pny admin...

xlanxdiablox said...

aih. x pasal2 aku kene bodoh. hehe. suke hati lah.

taksub sangat korang ni. relax ar.

meh sini aku cite ape yg trjadi sbnrnye.

it happened out of a dispute between an admin of one facebook group with a bunch of people whose only sin is having an opinion.

the guys that ameno quoted above disagree with the concept of imam muda.

tapi hujah2 yang betul yang depe ni pakai, ameno x quote pn.

yang ameno quote, yg budak2 ni troll.

kalo x tau maksud troll, pegi bukak kamus dlu.

diorang tu saje je cakap imam muda ade kaitan freemason la ape jadah.

just to boil you lesser minds up.

because they know how much you baseless-conspiracy-theory lovers like it when it's related to illuminati etc.

yang memerli tu mereka.

tapi ameno amik yang komen yang depe perli2 tu jadi kan bahan bukti yang depe kate imam muda ade kaitan dengan illuminati.

kesimpulannye, kalo x tau cite, jangan suke2 cakap orang bodoh.

to ameno, jangan menggelabah sgt. cube pikir dulu betul2 before ko post bende2 yg lebih kepade luahan emosi ko.

freemason said...

kire ameno ni bengong gak le...post something ikut kata hati yang suda buta tu..huhu.. waterpark!

android said...

ada gak sengal tak faham sarcasm. stay away from this blog kalau tak faham sarcasm.

no name said...

Xelok main2 benda macam ni..bukan semua benda boleh dijadikan lawak..kang ade org salah xphm xpasal2 jd fitnah..

TenangSudey said...

mcam2 sekarang ni....


Perigi Cari Timba dan Jodoh, Bagus Sangat ke Lelaki?

muslim said...

ish3..pa ni bro. xbaek suka2 ati ja kata org kafir. program ni kafir, yg ni kafir, yg tue kafir. sdgkan mufti2, ustaz2, ulama2 pon xkeluarkn apa2 kenyataan atau respon negatif psal imam muda tuh. ini org yg 'kureng ilmu' plak yg bley kata camtue. tkezut eden.. mintak2 bkn org yahudi/israel/freemason yg buat fitnah ni yer..amiin...

lakibini said...

apelah korang ni..ameno nk ckp bhwsnye...mentor n AF adalah agenda yahudi utk memesongkan akidah org Islam..Imam Muda adalah rcgn yg bagus dan merupakan program yg dpt menambahkan kemanisan dalam keimanan..apelah...itupon xleh phm..tulah bdk2 zmn skrg,mls nk pk msk2..byk sgt kemudahan smpai nk pk pon malasss!

Anonymous said...

biar la mereka beramal secara terang-terangan daripada mereka bermaksiat secara terang-terangan...jelas sgt dua situasi berbeza...

susi said...

mungkin,iya,mereka orang kafir yg memiliki astro itu mahu memusnahkan islam melalui rancangan imam muda.

mungkin saja.

tapi kita perlu ingat...

GUNAKAN RANCGN KAFIR ITU UNTUK KTE MUSNAHKAN MEREKA BALIK.

macam facebook,milik yahudi juga...

kenapa tak gunakan fb untuk berdakwah...instead of saying fb agenda yahudi...

begitu jugak dgn imam muda,kite guna imam muda tu untuk berdakwah jugak....insstead of 'keimanan yang kene jual tu'

betul,iman tak boleh diukur melalui kemenangan kat program realiti....tapi,anggapla imam muda ni rancangan untuk melahirkan pendakwah2 muda,

Anonymous said...

hahahaahha lucu.......

sokong said...

imam muda mmg xpatut..iman seseorang xblh diukur..mmg ianya bg melahirkan seorang islam sejati..tp knape perlu disingkirkan..sepatutnye,yg kurang ilmu agama patut diberi peluang untuk menambah ilmu dan diasuh sehingga dpat mnjamin masa depan orang islam..

Anonymous said...

admin jgn le ngok sgt...nk pkai reverse psikologi 2 jgn le xtreme sgt..nnt org slh pham...ko wat org confuse tau ke?

azam said...

salam semua...
yg Baik itu dtg dr Allah...
yg buruk itu slh silap kite sendiri...
xguna kite membuka pekung didada...
semua hakikat kejadian dlm dunia ni ada +-...
ia dipanggil kontra...
kita mgkn terlalu naif kadangkala utk membezakan yg baik atau buruk...
sedikit pemberian dr ku insan kecil yg berpaut pd dahan rapuh dunia...
www.mymaktabaty.com
http://www.mediafire.com/?6uq2krl1ypsgzz6
http://www.ilovezakirnaik.com
http://www.el-moslem.com/listenCodes.php?id=6&v=1
http://iknowledge.islamicnature.com

maaf andai komenku mengguris...
gurisan kasar mgkn timbul pd ht...
tp bkn itu matlamatku dlm menggaris...
sekadar mencorakan semula sedikit yg didlm ht...

waulauhu'alam

aku sarkas said...

good artikel..

sarkastik cuma berjela..tu yg buat ramai komentar tak paham apa yg ditulis..akal diorang baru sampai kat pusat.belum berligar2 di kepala otak..

erk.. said...

ameno ni mmg suke guna cara ni...dia perli,tp mcm betol sokong..aku slalu gak terpelengong bila bca blog dia,rasa mcm ilang kpercayaan aku kt blog ni..tp bila bc2 blik,bru la tgelak ngan ayat perli dia....tp mmg bahaya utk org yg luruss(yg xnk timbang sblm komen)..

Ameno World said...

Kepada rakan2 amenoworld.. ameno cuma sindir atheis.. yang tak atheis janganlah terasa. ;)

Ameno World said...

Kepada rakan2 ameno yang islam sila faham ;

program imam muda bukan utk menimbang imam masing2. siapa yang berfikir demikian? adakah ada seseorang yg mengarahkan anda utk berfikiran sedemikian? adakah org itu atheis? telah di nyatakan di atas imam muda = pemimpin muda. bukan imam muda = timbang iman. ;)

nama macam melayu
tulis bahasa melayu
belum tentu melayu
apatah lagi islam.

;)

atheis.. teruskan lagi. saya melihat. nanti saya buat artikel khas.. berperang secara berdepan dengan atheis.. masa tue jgn lupa keluarkan segala hujah secara terangan2.. itupun kalau cerdik. heh. ;)

din said...

salam..
kenape link2 yang diberi di atas tak merujuk kepada page yang sepatutnye?? hairan sebab klik lain, yang bukaknye lain..

john said...

hahahhaha gelak aku tak abis2... lu memang kelakar lah ameno... ada gak manusia tak paham2 tulisan kau ni... adoiyai... mesti berbuih mulut kau kalau nak terangkan kat sorang2 kan hahah

Anonymous said...

bengong~!
korang tau tak maksud SARCASM tu hah??
bengom!

bloggerjalanan said...

INI PERLIAN LAAAA...
SARCASM!!!
SARCASM!!!
PERLIAN kepada mereka yang ckp IM ni freemason..
bukan maksud penulis ni untuk menyerang IM..

KENAPA ADE ORAANG TAK PAHAM2?

HAHAHA

dan said...

kepade RAMAI ORANG BODOH.....
sarcasm pe kejadahnye.....bukti bley admin bagi game milo....huhuhu.....bukti la sangat....lawak sircus ni....

whitesnake said...

Bagi aku, IMAN n KEIKHLASAN seseorang tu bukan manusia yang menilai. (jadi x payah lah d pertontonkan) Yang menilai hanyalah ALLAH.Kita juga d tegah mengucapkan "aku ikhlas" apabila kita memberi sesuatu pd seseorg. Keikhlasan seseorng tu x perlu d ucapkan. Sama mcm akademi Al Quran. Al Quran bukan utk d pertandingkan,tapi utk d baca n d hayati maknanya. Alasan pelajar2 utk menambah ilmu apabila menyertainya hanyalah alasan semata-mata. Byk lagi tmpt utk blaja. Kalau x cukup dlm negara, luar negara pun ada. Yg pasti pelajar yg kalah akan keluar dgn kecewa n malu. Yg menang akan gembira n bangga (maka timbullah riak). Termasuklah ibu bapa, rasa ank dia lah yg plg hebat. so, dah lari dri niat yg sebenar, nak memperdalamkan ilmu Al Quran. Kalau kita amati mana ada budak2 pondok yg menyerti rancangan ni sume... Nasib baik aku x tengok..

anuar said...

tidak kah anda berterima kasih .

tak suka said...

kepada korg yg tak hbs2 ckp org bodoh,yup kami tau petikan kt atas tu sarcasm, kami bukan ler bodoh sgt smpai takleh beza sarcasm dgn yg tak.ingat pndai sgt ler tu korg2 yg konon2 ckp org len ni bodo sbb tak tau bnda ni sarcasm.sarcasm kalo melampau sgt boleh jd fitnah.pekejadahnye laaa org gila sarcasm,pastu bangga plak tu konon korg jela yg paham sgt.btw aku rasa artikel ni bkn perli atheist,tp perli pengkaji konspirasi.psal imam muda plak,rancangan tu ok cuma aku pelik knape dlm slh satu kriteria pemilihan msti kena ada rupa menarik.mak aku penah g lwatan ke astro n penerbit tu ckp die buat kriteria cmtu sbb nk bg org tertarik nk undi sms.kalo imam muda tak ada rupa menarik,tak ada org nk undi nnti.ceh nk jd imam kena ada rupa ensem ke?

tak suka said...

eh silap, kriteria rupa menarik tu tak silap aku utk naikkan rating program ni kot,kalo imam2 tu takde rupa menarik,org tak tgk.ntah aku lupa yg mana,slh satu tu la

scaniaz said...

huhu..sian imam muda...dah tak jadi imam muda dah..iman tua la plak...
:p
scaniaz hot post...Gadis Melayu Cun Buat Skandal Di Pejabat!

to ameno said...

ameno nk tnya...
ku agak kurang paham motif ini...
sekadar lawak atau pn apa...
btw,kenapa ko post yg psal izzuddin fakarudin tu??
actually dia kawan skolah aku dlu...
nk tau jugak kenapa??
tkejut gtu...

am said...

huh?aku x phm
hahaha
sesk otak baca blog nih

awai_fiona said...

mcmni la ameno...aq dah lama memerhati blog ni...
pasal artikel ni..ada bagusnya kalo saudara ameno straight forward explanation...mksd aq xperlu sindiran la...sbb aq tgk bnyk y salah faham dan bleh menimimbulkn fitnah...perlu difahamkn...bukan smua org y follow blog saudara berfikiran sama...mungkin ada senang pick up..mungkin x..smua org nak tgk blog ko...bukn hnya y cepat pickup...tgk da brapa bnyk dosa ada kat sini..x pasal2 org mencarut..maki hamun saudara... jgn kta tmbhkn dosa walaupun sbnrny niat kta publish artikel ni baik...ini adalah pandangan aq..harap kta sama2 baiki diri....gud luck amenoworld...

Silent of sound said...

ermm.entry yg agak bagus sb byk komen setakat nie,dan ramai jugak rakyat m'sia yg kurang dr segi otak..itu blm lg dr segi iman..for how long anda biarkan diri anda trdedah kpd radiasi golongan yg nk menjahanamkan otak anda agaknya..kalau dibuat statistik 99 dr 100 org melayu dimalaysia lmbt pickup..ape aku mngarot..people around make me feel so sick...hadoi la

xlanxdiablox said...

owh. ade lagi post ni. igt dah delete.

anyway, my last comment still stands.

untuk orang yang x ikut your disputes the other day buleh la ko kelentong.

you have your own view, so do they.

yang aku x faham kenape nak tuduh orang2 tu atheis. why?

because they view things differently from you?

ShahiR said...

mmg rmai yg da tau lwk blog ni lawak sarcasm. tp ade la segelintir yg xtau. cume mslhnye skang ni nk perli sakan pn jgn mempersenda kn agama. walau perli cmne skali pn bab2 agama ni jgn dijadikan mainan.xslh nk perli cume kne tau la care n bhse yg betul. sekadar ingt-mengingati dan tujuan sbenanye utk diri sndr.hrp mklum

JomFikir said...

Yang engko guna paltform nyampaikan artikel nih pun dari yahudi jugak. Yang engko buat badges agar 'like' ameno world pun dari yahudi jugak.

Boleh aku buat kesimpulan admin blog nih yahudi ? - aku tak berani nak buat kesimpulan melulu. Fikir dan kaji sebelum menghukum sebab aku taknak jadi macam admin blog ini. Pendek akal..

abstrakpelangi said...

Er.. aku memang dari dulu lagi x suka siaran realiti show.. Sejak kali pertama diperkenalkan kt malaysia ni.. buang duit je sms bende2 cmtu.. x adil la cara undi2 cmtu..

lagi satu aku ni bkn ny ske sgt ngn artis2 ni.. bkn benci, tp cukup la skada denga je lagu dorg atau tgk je cite dorg.. sampai skg ni pn aku x bape kenal sgt ngn muka-muka artis..

pasal imam muda lak.. aku mmg x tgk langsung.. aku x phm tujuan sbnr benda di wujud kn.. utk hiburan ke..? lepas jd juara, dorg akn jd imam ke..? ke dorg jd artis..?

btul ke ideologi israel aku mmg x bape pasti.. wallahualam..

manjeamusyuk said...

Tak setuju! Jgn merumitkan benda yg senang.. Pd sy Imam Muda dihasilkan utk generasi muda terutamanya.

Kalu nak ajak golongan muda kpd Islam, siapa yg lebih mudah utk mereka ikut? Mestilah org yg lebih kurang baya mereka.

Apa2 pn semua yg berlaku dgn izin Allah. No worries.

zack said...

kepada rakan-rakan yg buat2 paham erti perlian@sarcasm..

kalo anda sume faham dan taknak kena bodoh atau lurus, juz accept jer kelemahan anda..tak payah anda memberi pelbagai alasan..itu lagi jelas menunjukkan anda kurang cerdik..

kalo anda faham apa itu sarcasm, anda takkan marah2 admin untuk kedua kali..jgn nak menegakkan benang yg basah..terima jer seadanya jauh mana kecerdikan anda dalam menafsir..

**sarcasm bagus untuk menajamkan minda dan memperbaiki skill menyelesaikan masalah**

Anonymous said...

demm..ko buat cerita apa ni?jangan sesatkan orang la..

mawarberduri said...

xcye...sbb iman kte hnya ALLAH sja yg tau...kta klau nk cye somthing kna kaji luh..bkn main cye jer...islam kn agama yg suci...n ader pyelesain yg terbaik...pe2 hal blik kpd dri kta blik...n comeback 2 ALLAH...

Nana Liyana said...

ak rase ko mmg bodo . tu je yg ak mmpu cakap. nk tnye ni . ko ade p skola x ? ksian ko . mudah2an ko masuk neraka .Amin.

U[x]E said...

ko bajet ilmu tinggi tapi otak lembik macam taik.. ko ni dah la menyokong parti pas. membebel kutuk orng umno tu kafir la, setan la, laknatullah la, tapi ilmu sesat ko ni lagi bahaya. lagi baik ko jangan sebarkan sesuatu yang ko sendiri tak pasti tanpa ada bukti yang kukuh. silap2 dosa fitnah2 yang tersebar sume ko tanggung!

Post a Comment

Nak komen, komen, tapi segala risiko tanggung sendiri. Untuk pertanyaan/iklan sila ke orderonline2010@gmail.com.

 

Followers

Readers