Papan Tanda Melaka VS Kelantan = Motif kutuk kelantan?



Ini ialah papan tanda. Papan tanda ini ialah untuk membuktikan kejayaan melaka dan kegagalan kelantan. Papan tanda ini bertujuan untuk memburukkan kelantan dari A sampai Z. Apa yang tertera dalam papan tanda neh belum tentu fakta, tetapi bukan semua orang akan berpendapat sedemikian.


Lazim nya papan tanda digunakan untuk memberikan infodan penunjuk arah. Jarang orang gunakan papan tanda untuk berpolitik. Cara ini memang kreatif tetapi perlu ke? Perlu ke mengangkat negeri sendiri dan mengutuk negeri orang dan dibentukkan dalam papan tanda?


Daripada Ali rustam sibuk mengutuk2 negeri orang dalam bentuk papan tanda, ada bagusnya kalau ali rustam boleh mengingatkan umat islam agar bersolat dalam bentuk papan tanda dan iklan. Beribu2 pahala yang Ali Rustam boleh raih berbanding kutuk negeri kelantan. Kalau orang yang lalu lalang neh baca dan menganggap bahawa ianya adalah fakta yang benar dan menjadikan ia modal untuk mengutuk2 kelantan especially kepada dak2 kelantan haters, tahu kah anda apa kesan nya nanti?


Cukuplah tue. Kita satu malaysia. Tak kira negeri apa dan diperintah oleh siapa, kita harus berlapang dada menerima perbezaan. Tindakan Ali Rustam neh memang memalukan. Dan sila baca kat bawah neh. Aku terima email neh dari seseorang ;




salam bro..
tolong up kan isu nie...sekarang kebanyakan jabatan kerajaan dan semi-gov sume ambil staff org pantai timur(kelantan,pahang,terengganu) saya antara mangsa bang,ditamatkn di kwsp...,mohon mana pun xdapat interview sebab org kl...kalau org kelantan je senang je dpt.... dorang lau xamik adik bradik,anak branak msti nk amik org kampung dia gak..sy yg asal kl nie dpt ape.... skg pas kne tamat kn sy menganggur..saya harap abg dapat up kat hal nie..smpai ble kete nk tgk dorg je berkuasa

Tolong jangan salah faham di atas pertanyaan jujur dari pengirim email neh. Aku tiada info tentang neh so aku tak boleh jawab. Maybe korang boleh tolong jawabkan kepada sesiapa yang tahu akan hal neh. Sekian.

Sozcyili : Ali rustam tak matang.

Share this :

Previous
Next Post »