Salahkan aku seorang PONDAN ??


Tak salah. Tapi itu jika ditafsir dari sudut kemanusiaan. Tapi jika dinilai dari sudut agama dan realiti benda neh salah sebab mendorong kepada perlakuan tidak sihat. Ia akan mendatang pelbagai penyakit sosial, batin dan penyakit2 lain. Sebagai pondan, dia kena faham kenapa amalan neh di pandang negatif.

Lagi satu apabila dia memilih untuk menjadi pondan, apa salahnya dia menjadi pondan yang low profile? Kenapa pula nak bersikap kecoh2 satu dunia dan menayangkan diri di facebook sehingga buat satu kumpulan? Dan macam biasa, kenapa islam pula yang jadi mangsa atas pilihan kurang waras dia neh? Sila baca bawah neh ;



Kalau dari apa yang aku faham disini kan ;

1. Maya neh orang kristian yang convert ke muslim then convert balik agama asal.

2. Dia neh lelaki tapi jadi maknyah akibat pengaruh kawan2

3. Dia neh tak berapa matang sebab tue sering berbelah bahagi dan senang dipengaruhi.

Tapi menurut info dari rakan2 yang mengenali dia pula ;

1. Maya islam sejak lahir

2. Maya dah murtad

3. Sedikit sebanyak kemurtadan dia neh ada kaitan dengan budaya songsang nya iaitu pondan. 

Tetapi setahu aku, semua agama dan masyarakat memang menolak budaya pondan neh. Mengatakan kristian menyokong pondan seolah2 macam tak tepat disini. Mungkin ada sesiapa yang expert boleh elobrate lanjut. Tak boleh larh nak pandai2 bercakap pasal agama yang kita tak faham bagaimana pengamalan mereka.

Bagi anda yang nak menasihati pondan2 tersebut boleh klik sini. Tapi jangan jadi pondan dan murtad sudah larh ye. Hahah.. kang tak pasal2 pula.. 

Sozcyili : Jadilah pondan tanpa mengusik islam.

Share this :

Previous
Next Post »