Mari ramai-ramai boikot barangan melayu - Cina Malaysia.

Kepala hotak AmenoWorld on Wednesday, December 28, 2011



Boleh ke?

Patut ke?

Sila lihat di bawah neh ;


ALL MALAYSIAN MUST KNOW THAT LAST TIME GARDENIA BUYS FLOUR FROM FEDERAL FLOUR MILL(FMM). RECENTLY GARDENIA WAS ACQUIRED BY BERNAS AND THE FIRST THING THEY DO IS THEY STOP BUYING FLOUR FROM FFM BECAUSE FFM BELONGS TO ROBERT KUOK. NOW, YOU ALL KNOW WHY ROBERT KUOK NEEDS TO LAUNCH THE MASSIMO BREAD. MALAYS IS TAKING OVER OUR (THE CHINESE BUSINESSMAN) PROPERTY. THIS BUMI, THEY CAN’T TAKE AWAY PEOPLE’S BUSINESS THEY WILL TAKE AWAY PEOPLE’S BIG CUSTOMER. DO THEY REALLY HATE THE CHINESE BUSINESSMEN SO MUCH? PLEASE FORWARD THIS MESSAGE TO ALL THE MALAYSIAN CHINESE. USE THE UNITED STRENGTH OF CHINESE TO SEND GARDENIA TO HOLLAND (MAKSUDNYA BOIKOT GARDENIA).
Dengan mengambil kira bahawa email di atas neh benar maka kita dapati bahawa ;

1. Alasan boikot sebab gardenia berhenti beli tepung dari roberk kuok. <-- Yenadeyy?

2. Then kaitkan bernas = gardenia = bn = MELAYU? <-- Yenadeyy? BN pun ada cina juga lah.

3. Then cakap melayu nak ranapkan bisnes orang cina. <-- Ya.. ingyo boyaaa?

4. Then cakap melayu benci peniaga cina. <-- Walaweii..

5. Mereka juga bagitau bahawa brand roti yang dilancarkan oleh roberk kuok neh berkaitan dengan keputusan gardenia yang berhenti membeli tepung dari ffm [roberk kuok]. <-- Kes dendam.

Boleh jadi dorang tak tahu. Roberk kuok neh pun kroni kuat bn juga. Takan pasal beberapa syarikat bersaing maka kita kena boikot memboikot atas alasan bangsa? Ini ialah strategi masing2 bagi mengukuhkan perniagaan masing2. Apahal pula kita sibuk nak ikut campur dan taburkan benih perkauman disini?

Lihat bawah neh pula ;

Terjemahan:

23 NOVEMBER 2011
11:28PM BUTTER LAU MEREKA DENGKI DENGAN KEJAYAAN ORANG LAIN. APA BEZANYA ORANG MELAYU DENGAN PENCURI?

24 NOVEMBER 2011
1:37AM DESMOND TEE DESMOND PERGI MATI MELAYU BABI! TAK ADA KELEBIHAN! JADI MEREKA MENCURI!! ORANG MELAYU LOWCLASS!!

2:49PM BECKY WONG TANPA ORANG CINA YANG MEMBANTU ORANG MELAYU, BOLEH KE MEREKA HIDUP SAMPAI SEKARANG? AMBIL BALIK DUIT YANG PERNAH KITA BAGI, SEMUA BABI-BABI INI TAK KAN MAMPU BUAT APA-APA. TAK LAMA LAGI MEREKA AKAN TAHU AKIBATNYA. MANA ADA 1 MALAYSIA, SEMUANYA TIPU! MEREKA SURUH TOLAK DISKRIMINASI KAUM TAPI MEREKA YANG MENGAMALKANNYA??

5:14PM STEVEN LONG MATILAH MELAYU BABI GEMUK MAK DIA!!

Peh.

Ini komen apa wahai sahabat2 cina ku? Ini apa komen nya? Syarikat bersaing dalam dunia perniagaan adalah adat. Di ulangi ADAT. Tapi masalahnya pernah kah mereka kaji kenapa gardenia berhenti beli tepung dari roberk kuok? Pernah? Mari baca bawah neh terlebih dahulu ;

Kini mereka secara jelas cuba menjatuhkan gardenia. Mungkin kerana gardenia tidak lagi membeli tepung kilang fmm milik robert kuok yang didapati mengandungi protin babi. Tepung untuk permit impot ap subsidi yang kerajaan bagi dibeli dengan kualiti yang paling rendah, kalau di negara china tepung gred ini digunakan oleh kerajaan china untuk membuat makanan babi. Tepung ini lah yang diimpot oleh robert kuok utk rakyat malaysia.

Tepung ini dicuci bleaching dan ditambahkan protin babi supaya menepati spesifikasi. Impot makanan babi, kemudian dia claim subsidi bernilai ratusan juta setahun. Ertinya rakyat malaysia sama taraf dengan babi. Kalau kita makan roti biasa yang menggunakan tepung gred ini umpamanya roti canai, capati, atau roti massimo ertinya kita makan roti babi.

Inilah kerja robert kuok yang mendapat ap special tepung dan gula selama 50 tahun oleh kerajaan malaysia. Sama macam ananda krishna mendapat special broadcasting permit selama 30 tahun.

Bila gardenia enggan membeli tepung fmm robert kuok kerana terbukti ada dna babi, dia naik bengang dan membuka kilang roti massimo. Yang baghalnya, dia ambil pulak budak melayu bekas manager kilang gardenia untuk jadi ketua kilang massimo dan meniru semua produk gardenia.

Sebagai seorang journalist melayu, saya memiliki network besar untuk mengorek aktiviti robert kuok. Saya kira, segala kekayaan dia dengan harta berbillion dengan bot bernilai 20 billion adalah memang betul dia ni tycoon.

Saya amat sakit hati ketika wawancara dengan robert pengimpot tepung babi ini. Adakah patut dia kata kekayaannya bukan berasas dari malaysia sahaja kerana dia memiliki harta perniagaan berbillion di china dan seluruh asia.

Apa yang benar dan pasti, robert memang memulakan perniagaannya dari malaysia dengan bantuan tun mahathir. Kalau tun tidak membuka peluang untuknya nescaya dia masih duduk jual hand phone di petaling street.

Dalam career saya tidak boleh melepaskan geram saya. Tetapi di bog ini saya ingin meluahkan isi hati saya yang terpendam selama ini tanpa perlu bahasa persuratan sangat.

Saya kira kerajaan dah terlebih bagi muka.

Robert dah kaya vincent tan dah kaya, ananda pun dah kaya, apa lagi mau bagi special ap. Bagilah pada orang lain pulak.

Melayu punya ap bukan macam mereka special ap, ertinya tiada orang lain boleh impot. Melayu punya ap boleh impot kalau mampu dan orang lain juga boleh dapat ap yang sama.

Mereka punya ap lain, exclusive ap. Tiada siapa boleh import melainkan mereka.

Kalau beginilah caranya, lebih baik kerajaan cari satu daerah dan bagi mereka jadi raja, malah kuasa mereka lebih dari raja kerana raja melayu pun tidak dapat special ap.

Produk roti massimo pula sudah sah menjadi senjata mereka menyerang kepentingan dan perniagaan melayu. 
Dalam senario lain, robert kuok yang menguasai golden screen cinema dengan rakusnya menghalau semua stall outlets jenama 1901 milik melayu dan menciplak konsep yang sama diletakkan dalam rangkaian panggung wayang gsc. Produk makanan diambil dari sumber yang kita tak tau halal ke haram.

Jelas mereka ini benci dan anti melayu.

Puas hati saya dapat menulis seperti ini, tidak dalam akhbar yang saya bekerja sekarang. Namun atas rasa cintakan agama dan bangsa saya luahkan jua perasaan ini. Maaf kalau saya terkasar bahasa. -Sumber-

Dengan mengambilkira apa yang dia sampaikan adalah benar, maka sahlah memang layak gardenia berhenti membeli tepung dari roberk kuok. Dari logik perniagaan, kita panggil ia adalah untuk menjaga kepentingan pelanggan.

Ada babi dalam product roberk kuok. Maka gardenia berhenti langgan. Okeylah tue. Dia fikir pasal halal dan haram. Itu pun nak marah orang melayu lagi? Kita orang tak boleh makan babi whorr.. ini apahal lue orang nak paksa kami makan babi? Ini macam boleh kah?

Wahh.. ini betul2 gila. Jangan melampau sangat. Tolong hormati sensitiviti umat islam. Apa salahnya gardenia mencari bahan halal dan apahal pula roberk kuok tidak dapat menerima hakikat bahawa dia ditolak akibat jual babi? Ini siapa yang salah sebenarnya? Melayu ka cina? Siapa? Kaji balik. Tolong. Kita sudah bosan dengan agenda perkauman. Jangan tambah lagi, please. Enough is enough.


Sozcyili : Sick! Gardenia produce ROTI babi angkara roberk kuok? Yacks!

CHANCE for you to save up to 50% on hotels for your next holiday!

 

Followers

Readers