Z For Zakar Jadi Kontroversi Di Media Sosial..

Salah satu gambar keratan buku pendidikan kanak2 tersebar meluas di internet. Ini semua gara2 buku pendidikan tersebut mendidik kanak2 kenali huruf Z dan memberikan contoh zakar sebagai salah satu perkataan yang bermula dari huruf Z.

Rujuk gambar tersebut ;


Gambar tersebut tersebar secara meluas di internet tetapi tak pula dinyatakan sumber asal. Nama syarikat buku pun tak disertakan sekali. Kurang2 letak la gambar cover buku tersebut, at least ibu bapa boleh prihatin buku apa so dapat la mengelakkan dari membelinya bagi mereka2 yang rasa ianya sangat sensitif untuk diberikan kepada anak2 mereka.

Aduhai..

Apa pun bagi mereka2 yang ada maklumat lanjut mengenai buku ini seperti tajuk buku ke, cover depan ke dan juga nama syarikat yang mencetaknya, jangan lupa share2 la kat kami semua.. bukan apa, aku takmo la membazir duit beli buku2 macam neh di masa hadapan kelak.. macam la dah takde contoh lain selain dari zakar.. adoii..

Kalau ini buku pendidikan seks takpe juga. Aku faham la juga sikit2..

Tapi ini buku pembelajaran awal.. buku kanak2 baru nak kenal huruf.. tak payah nak advanced sangat la weh..

HAHAHAHA..

Share this :

Previous
Next Post »