Gambar2 Menjijikkan Di Sekitar Kilang Pembuatan Roti Sunshine.

Muntah aku.

Kotor gila.

Pernah ke aku makan roti dari brand ini? Atau, tak pernah makan? Aku pun tatau dah. Banyak sangat jenamanya. Itu la pasal aku malas nak makan dari jenama2 sebarangan dah sekarang neh. Makan jenama yang terkenal aje la. Janji kita tahu operasi kilang dia bersih. Lebih2 lagi yang ada kilang di Malaysia. Ada kawan2 kerja sana dan boleh bagi gambaran tahap kebersihan kilang2 tersebut.

Untuk rekod, gambar2 ini tersebar di facebook dan media sosial. Dan tindakan sudah pun diambil oleh pihak2 penguatkuasa ke atas operasi kilang tersebut.

Jabatan Agama Islam Perak ambil tindakan sebab roti tersebut tidak memperbaharui sijil halal mereka selama 2 tahun. Maksudnya guna logo halal palsu lagi.

Kilang tersebut dah pun ditutup selepas JAIP amek tindakan pada 12 Jun yang lepas. Namun bukan tutup terus ek. Tutup kat tempat lama, buka kat tempat baru. Buat perniagaan yang sama ka? Atau brand yang sama? Atau tukar brand lain?

Tatau kan?

Better boikot aje la jenama2 merepek yang kita tatau tahap kehalalal dan kebersihan dia. Yang kita yakin bersih boleh la kita beli dan makan.

Berikut adalah gambar2 yang menjijikkan tue.







Share this :

Previous
Next Post »