Facebooker Kantoi Jual Spare Part Kereta Curi Di Media Sosial.

Bodoh punya penjenayah.

KAKAKAKA.

Semalam ;

 
Sebelum itu ;


Dalam masa beberapa jam je kereta tue dah dibarai-baraikan dan dijual secara terbuka kat facebook group. Kebodohan penjenayah macam neh rahmat. Sebab kita dapat balik barang kita walau dah barai. Memang menitik air mata kot tengok kereta kita mekap lawa2 alih2 barai dek pencuri. Sakai.

Bila orang dah perasan kenderaan tue curi, pa lagi. Kena serbu la si penjual.

Hasil dari siasatan ;

- Dah kena tahan.

- Kerja askar katanya.

- Konon beli dengan harga 3k.

- Nak enjin je.

- Yang lagi dia nak letgo.

- Tapi taknak mengaku bila ditahan di balai.

Sumber rujukan.

Baca ;

 


Harap2 lebih banyak penjenayah macam dia neh. Senang sikit kerja kita nak trace penjenayah. Lebih2 lagi kes kereta/motor kena curi. Sekali hilang memang payah nak trace apetah lagi dapat semula. Aku pun ada pengalaman macam neh wo. Sakit. Anggarannya, dalam masa 24 jam memang confirm dah kena barai habis. Memang terbukti la bila tengok kes di atas. Kita yang bayar penat2 sampai habis hutang, sedap2 aje depa mencuri. Natang.

Share this :

Previous
Next Post »