Gara-Gara Fake Braces, Habis Rosak Gigi Gadis Ini - Video Inside.

Oleh : Mimi Suhana
BRACES RM580 😭😭😭
Sekadar perkongsian ya sahabat semua . Tiada niat lain. Tiada niat nak tutup periuk nasi sesiapa pun. Sebab aku tak pernah mention aku buat braces ni kat siapa. Jadi orang tersebut boleh terus cari rezeki kalau memang rasa benda ni tak salah 🤐    mintak maaf andai ada salah dan silap.
2 bulan yang lepas aku ada dok survey nak buat braces tu pun bukan sebab nak ikut fashion tapi memang gigi depan ni jarang dan sedikit kehadapan 😂
Masa dok survey tengok ada kawan promotE cakap braces rm580 macam tu. Aku pun tanya betoi ka elok braces ni boleh rapatkan gigi ka? Dia cakap memang elok sama macam klinik buat jugak cuma harga ja murah. Aku pun excited tanpa berfikir panjang kenapa tidak? Kalau dapat kesan yang sama dengan harga yang lebih murah?
Aku pun deal la dengan orang tu nak buat braces ni. Dia tanya nak dia mai rumah aku ka atau aku pi kat dia? Masa tu macam pelik jugak. Eh tak buat dekat klinik ke boleh buat kat rumah macam tu ja?
Hmm dah sebab dorang cakap sama ja kesan aku teruskan jugak niat. Dah pasang braces semua siap. Lepas sejam lebih macam tu aku makan chicken rice shop mak ai sakitnya gigi tuhan yang tahu. Mengunyah pun slow-slow ja. Ayam memang tak sentuh. Makan nasi dengan sup ja. Sebab orang tu pesan kena makan makanan yang lembut-lembut ja. Tiba-tiba prappppppp bracket tu bahagian bawah dah tercabut. Hahaha. Yang atas maintain ok.
Aku pun bagitau la kat orang tu. Dia cakap takpa nanti dia buat kan bagi elok balik. Tapi kena cas la. Aku pun ok takpa. Tapi sampai harini aku tak betolkan pun yang patah tu.
Aku scroll IG ada tengok post yang dalam gambar ni cerita pasal braces murah ni. Rupanya memang tak bagus. Ada yang sampai tercabut gigi. Ada yang gigi rosak.
Aku pun risau 😭    aku ajak kawan pegi cari klinik gigi doktor pakar semalam suruh dia bukak yang braces aku paka sekarang . Macam uoll tengok dalam pic tu dah tinggal gam ja. Dawai-dawai tu semua dah bukak.
Next appointment baru bukak habis dan pasang braces baru kat klinik pakar tu. Doctor tu cina. Dia cakap dah banyak jumpa kes macam ni. Masa dia bukak dawai tu dia cakap seller tu beli dawai tu kat china harga rm10 ja tapi cas rm580. Dia siap suruh aku buat repot polis lagi. Tapi tak mahu la. Aku dah halalkan semua tu.
Maybe ada kot braces yang murah tapi memang boleh betolkan gigi. Allahhualam . Tak berani cakap dan tak berani tuduh. Siap ada kawan yang dah buat braces gigi sakit 2,3 bulan tak hilang. Bagitau kat seller nak bukak braces kena cas rm100 takdak duit punya pasal bukak guna playar. Kesian nya 😭
Moral the story sayangi la gigi anda . Tak kan muda-muda nak pakai gigi pelesu kot dan alhamdulillah gigi aku tak tercabut sebab awal pergi jumpa pakar 🤐

Share this :

Previous
Next Post »