BLOG SEDANG DIKEMASKINI

Gambar : Fasha minta maaf sebab berbikini

Lawak! Sebenarnya memang menjadi trend artis gemar minta maaf ble terkantoi gambar2 seksi mereka kat internet. Tengok sini. Tengok betul2.



Okey, neh gambar fasha sandha. Fasha pakai bikini. Dengar citer fasha celebrate new year 2011 kat bali. Dan dengar citer azam tahun baru 2011 fasha takmo seksi2 lagi. Entahlah aku pun blur. Heh

Okeyh. Then ble gambar neh tersebar, dia minta maaf menerusi twitter dan facebook dia. Neh petikan fb dia.



Okey, aku nak ulas sket hal neh. Dalam erti kata len memang aku berniat nak menyibuk.

1. Aku perhatikan memang menjadi trend artis selalu minta maaf kat peminat ble terkantoi itu dan ini.

2. Aku tak kata ianya salah, tapi relevan ke artis tue minta maaf kat peminat2 dia?

3. Sepatutnya artis tersebut bertaubat, minta maaf pada Allah swt bukan pada peminat.

4. Sebab dia buat dosa, buka aurat. Dia berdosa dengan Allah swt. Memang betul, disebabkan dia ramai orang mengata2 hal dia. tapi first thing first lah. Macam kes wardina dulu. Aku ingat dulu dia seksi gak. Pakai seluar pendek. Bergambar nampak pusat. Tapi dia insaf walaupun dia tak minta maaf kat peminat2 dia. Tapi dia bagus sebab apa, dia direct minta maaf kat Allah swt.

5. Ble dah minta maaf kat Allah swt barulah ada niat nak berubah dan sebagainya. Selagi masih buat perkara2 yg sama, then terkantoi, then minta maaf balik kat peminat, then buat balik, then ulang2 aku tak nampak benefit pun kat situ.

6. Peminat pun satu hal. Apasal dok sibuk2 nak maafkan ke apa ke hal2 macam neh? Dia buka aurat apa kena mengena ngan korang hah? Korang nak maafkan dosa dia buka aurat tue ke? Patut nasihatkan dia soh dia bertaubat, minta keampunan dari Allah swt dan tutup aurat dia tue. Bukan maafkan dia, pasal dosa dia buka aurat tue, dosa dia dengan Allah swt, bukan urusan korang nak maafkan ke tidak beb. Heh

7. Aku cakap macam neh pasal aku baca komen2 kat page f asha sandha. Tah hapa2 lah peminat2 dia aku rasa. Macam benak islam sesangat. Tapi aku takley komen. Aku dah kena banned dengan fasha sandha sendiri. Mungkin fasha sedih tengok aku terlalu suka dekat2 dengan dia. Heh

8. So nasihat aku, korang tak payah nak lakon suci sangat. Nak maafkan dia segala bagai lah buat apa? Dia gunakan body korang ke time dia dedah aurat? takde kan? So jangan jadi orang benak. Dia buka aurat, itu urusan dia dengan Allah swt. Tanggungjawab kita nasihatkan dia. Pasal asyik nasihatkan dia lah aku kena kick. Sedih aku sekejap. Heh

9. Tapi memang ada satu kerespectkan yang nyata sebab dia sanggup minta maaf, tapi betul ke dia minta maaf sebab dia ikhlas? Aku takmo persoalkan keikhlasan dia, itu bukan urusan aku tapi dia neh satu bengap. Enh terjujur jap. Dia patut faham, ble dia buka aurat, pakai seksi2, dan gambar2 dia terkantoi, dia patut rasa malu dengan Allah swt, bukan dengan orang. Pasal orang seme syok2 tengok body dia dan syok2 mengata dia, bukan ada masa nak kenang air mata dia pun. Lazim manusia memang macam tue. Yer, siyes aku pun lebih kurang gitu fasha. Bila aku tengok gambar ko, aku siap cakap dalam ahti, ko neh mabuk todi ke apa, takde plak terlintas kat fikiran aku agar ko minta maaf. Heh

10. So aku harap lenkali kalau ada artis2 yg terkantoi ke apa ke, sila minta maaf dengan Allah swt dulu lah.. ble dah minta maaf dengan Allah swt, barulah minta maaf dengan peminat2. Yelah sebab mereka kan buat dosa dengan Allah swt.. buka aurat, buat maksiat.. dan macam2. Aku faham, mungkin ada peminat2 artis yg kecewa dengan perbuatan artis terbabit, sebab tue lah aku cakap cara terbaik ialah artis tersebut kena minta maaf dengan  Allah swt, ble mereka dah insaf, barulah mereka minta maaf dengan peminat2 yg meminati mereka. Kalau mereka asyik2 fikir nak minta maaf dengan peminat nanti niat jadi len. Bukan aku nak tuduh2 tp takut sengaja nak tutup isu semata2 nak jaga periuk nasi. So langkah senang, minta maaf then habis citer. Ble dah lepas sesak, buat lagi. Sampai ble pun tah habis macam neh.

Last wiket, harap fasha sadha amek iktibar lah. And lagi satu aku dapat tahu ko putus cinta dengan tuttt.. hahahha.. kalau betul aku ucapkan tahniah ya. Sebab apa, ari tue ko putuskan rumahtangga orang, la neh ko plak merasa sendiri.. amacam? Syok tak? Kah kah kah.. sabar ya fasha.

Ameno : Artis neh kadangkala pandang peminat no 1 lebih dari Allah swt.. apa daa... dosa mereka dengan Allah swt tp minta maaf dengan peminat pedehal?
11 Good Habits That Deserve More Attention Than Bad Drivers In Malaysia

Back To Top