Ini Bukti Wardina Tak Kutuk Kerajaan Isu Remaja OKU - Pengossip2 Semalaysia Kantoi Malu!

Wardina kutuk kerajaan?

Wardina salahkan kerajaan?

Wardina keyboard warrior? Wardina pelacur internet?

Wardina attention seeker? Wardina jahat nak mampos? Tak reti bersyukur? Suka cara pasal? Perempuan paling jahat di dunia?

Eh.. sambung la kutuk lagi. Macam good2 aje korang kutuk Wardina.

HAHAHAHAHA..

Baik.

Kita terus kepada sesi pengenalan.

Part 1.

Penulisan Wardina ;



This happens partly because parents of OKU children are not given assistance. Blablablanla... i am comparing how we a muslim society ... blablanla.. with a so called kafir country. Anak2 istimewa dan OKU kita pula? Kita prlu tanya soalan ini. Di mana nilai kita? 

Ini ada ayat2 yang sebut kerajaan salah ke?
BN salah?
UMNO salah?
Najib salah?
Rosmah salah sebab tak pandai berenang?
Kucing jiran ko bersalah sebab tak pandai jaga OKU?
Anjing depan rumah ko bersalah sebab tak bagi makan OKU?

Dia sebut sapa bersalah tue?

Part 2.

Baca balik penulisan Wardina. Kali neh full version.




Dia tak cakap sapa2 pun bersalah. Sebalik kita semua perlu buka minda. Mencari alternatif terbaik untuk ubah cara kita uruskan perkara (berkaitan OKU) tersebut. Dalam erti kata lain, kita perlu mengupgradekan cara kita mengagihkan bantuan untuk golongan OKU la. 

Kita tak boleh gunapakai sistem lama lagi. Kita kena maju ke hadapan. Tiru pendekatan yang baik dari negara luar. Adaptasikan di negara kita. Sesuaikan dengan nilai2 dan budaya negara kita. Kita kena sentiasa melakukan penambahbaikan dari semasa ke semasa.

Sebab itu kita kena belajar sedar diri. Mula2 analisis kekurangan dan kemudian cari jalan nak atasi.

Bukannya pergi maki hamun si Wardina yang suruh kita reformat semula cara kita melayan golongan2 OKU di negara ini.

Nursing home untuk anak2 istimewa ada tak? Aku tatau. Kalau private nurse untuk jaga OKU aku tahu. Itu golongan kaya2 aje la yang boleh upah. Nursing home kalau yuran percuma bagus juga. Nursing home untuk golongan OKU sementara ibu bapa pergi kerja. Kalau dibiarkan di rumah bimbang takde orang yang jaga.

Itu point Wardina.

Bukan dia p bekap ibu Lola. Hey.. tak berhenti lagi ka p maki ibu Lola tue? Sudah2 la tue.

Part 3.

Itula korang. 

Wardina tak sebut kerajaan. Wardina sebut muslim society. Takde satu perkataan yang menunjukkan Wardina sedang tujukan statement tersebut kepada kerajaan, UMNO, BN ataupun mana2 pemimpin di negara ini.

Yang golongan UMNO dan pro kerajaan sentap sangat apehal?
Korang terasa ek yang korang memang haprak selama ini?

MUAHAHAHA.. 

Yang sebetulnya.

Wardina tujukan pada diri dia dan kita semua. Itu sebab perkataan KITA digunapakai. Wardina tujukan persoalan tersebut untuk kita semua muhasabah diri dan cari solusi. Tapi malangnya. Lain yang dia sebut lain yang dia kena. Tak pasal2 kena maki dan kutuk berjemaah di internet hanya sebab nak mengajak kita perbaiki diri.

Hapa pun tak boleh.

HAHAHAHAHAHA.. 

Share this :

Previous
Next Post »