Bongkar - Ini Sebab Sebenar Kenapa JPJ Gila Buat Operasi Saman No Plat !!!!!

Peperangan rakyat Malaysia dengan JPJ sudah hampir seminggu. Sejak minggu lepas rakyat Malaysia ;

- Sebarkan pelbagai bentuk gambar salah laku yang melibatkan kenderaan milik JPJ.

- Sebarkan pelbagai bentuk bukti yang mana kenderaan2 yang dimiliki oleh pegawai2 JPJ juga tidak mematuhi undang2 yang ditetapkan oleh JPJ.

- Cabaran dari Maxazman Shahuddin kepada KP JPJ secara terbuka.

- Sebarkan kebodohan KP JPJ yang sibuk menentukan berapakah bilangan kematian angkara kemalangan yang sepatutnya berlaku menjelang 2020 (dia wish orang meninggal sepatutnya dia wish no more kematian atau boleh aje cakap kita nak kurangkan risiko kematian). Rujuk sini.

- Dedahkan bukti yang JPJ jual kenderaan curi sehingga di saman dan melibatkan wang pembayar cukai.

- Pertikaikan kaitan saman no plat dengan stastistik kemalangan di negara neh.

- Pertikaikan double standard dalam penggunaan cermin gelap.

- Dedahkan bukti bahawa saman dikeluarkan oleh JPJ semata2 mahu memenuhi kuota.

- Dedahkan bukti bahawa KP JPJ pun memiliki saman tertunggak dan melanggar peraturan jalanraya.

Bagi yang terlepas episode sebelumnya boleh baca sini, part 1, part 2 dan part 3.

Bagi yang tidak tahu, ketika ini facebook rasmi JPJ sedang diserang dengan hebat oleh rakyat Malaysia. Sebenarnya, JPJ satu2nya page agensi kerajaan yang mana apa saja yang dorang update 99% orang maki. Dari dulu lagi macam tue. Update pasal operasi ke update pasal pergi majlis ke update pasal terima penghargaan ke update apa2 sahaja la tak kisah la apa2 pun, orang maki mesti ada. Dan kadang2 komen orang maki tue lagi ramai orang LIKE dari komen UPDATE dari JPJ.

Macam mana tue?

HAHAHAHA..

Oke. Berbalik kepada tajuk asal. Tadi kat wall JPJ. Aku baca siang tadi. Dan aku terbaca jawapan admin page kenapa saman no plat dianggap penting dalam operasi JPJ dalam sebulan neh.

Lihat ;



Jawapan dari JPJ. Kenapa nak saman no plat? Sebab no plat yang tak ikut spesifikasi akan membuatkan penguatkuasa bahagian had laju gagal mengecam no plat kenderaan yang melanggar had laju yang ditetapkan.

Maksud apa?

Depa saman no plat yang tak ikut spesifikasi supaya no plat tersebut ikut spesifikasi agar bila kenderaan tersebut bawa laju2 atas jalan maka memudahkan pula bahagian operasi had laju untuk saman kenderaan tadinya tue.

Ada dua persoalan.

- Kalau SPEED TRAP gagal kesan no plat yang tak ikut spesifikasi, maka apa resolusi kamera tue? Kamera cikai ke apa yang penguatkuasa kita gunakan sekarang neh? Kamera low standard dan jenis takde kualiti ka apa sampaikan gagal kecam no plat andai snap gambar? Nak kata no plat kecik semut tak juga.

- Bugima punya JPJ. Saman no plat adalah disebabkan memudahkan dorang menyaman rakyat untuk had laju rupanya.

Bukan atas alasan mengurangkan kadar kemalangan.

Saman supaya dapat saman dalam operasi lain. Ini betul2 kurang ajar. 

Dan lagi kurang ajar. Bila kenderaan yang baru beli tak pernah modifikasi no plat apa pun kena saman.

Tengok ;







Woi gila.

No plat tak pernah modified segala pun kena saman. Tak cukup besar ke no plat tue untuk dikesan oleh SPEED TRAP bagi memudahkan korang saman had laju pula?

Bugima punya JPJ. Buat operasi tangkap muat untuk cukupkan kuota saman tahunan gamaknya. Nak sesuaikan dengan tuntutan KPI haram jadah dorang la tue. Yang si KP JPJ ada KPI berapa orang patut mati menjelang tahun 2020. Yang anak buah ada KPI berapa banyak jumlah saman yang depa patut keluarkan. Fak. Buat kerja gila rakyat tanggung binasa.

And. Ada lagi. Bab cermin gelap dan jenayah. Bodoh la lue JPJ. Bodoh. Lue ada baca tak statement POLIS bab cermin gelap tue?


JPJ tak cross information dengan PDRM ka?

BODOH. BONGOK. BEBAL. GILA. PATUT MATI. BUAT STATEMENT SYOK SENDIRI DAN TANGKAP MUAT JE LA SI JPJ neh.

HAHAHAHAHA..

Dan aku paling suka komen orang neh.



Yes, JPJ.

Setan mana yang dah rasuk korang untuk buat kerja2 gila bertambah gila sekarang neh?

Ce citer woi..

Share this :

Previous
Next Post »